béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen

deel 4
2021 belangrijk jaar voor Nederland
de Saturnus terugkeer, t.Jupiter en t.Saturnus in VIII,
t.Uranus vierkant Saturnus (1x) en apex Yod met Uranus en Jupiter,
t. Neptunus vierkant Neptunus en conjunct Pluto, Jupiter conjunct MC, etc.

 

deel 3
29 mrt 2019, saturnus conjunct mars - 1 juni 2019, rx saturnus conjunct mars - 17 dec 2019, laatste saturnus conjunct mars - 1 mrt, 4 aug en 21 okt 2020, jupiter conjunct mars

deel 2
21 jun 2015, belastinghervormingen en andere nederlandse hobby's - 7 jan 2016, nieuwe maan conjunct mars - 7 apr 2016, nieuwe maan vierkant mars - 15 mrt 2017, tweede kamerverkiezingen - 28 jan 2018, 1e transit pluto conjunct mars - 24 apr 2018, mars transit pluto - 25 juli 2018, 2e transit pluto conjunct mars - 3 dec 2018, 3e transit van pluto conjunct mars

deel 1
verkiezingen 12 sept 2012, Rutte II - 5 nov 2012, beëdiging - 2013 updates, prinsjesdag - 18 jan 2014, 'volksopstand groningen' - 19 mrt 2014, gemeenteraadsverkiezingen - 15 okt 2014, tussentijds - 16 dec 2014 - 9 mrt 2015

2021 - astrologisch een belangrijk jaar voor Nederland
Saturnus terugkeer in VIII, t. Uranus vierkant Saturnus én apex van een Yod, t. Neptunus vierkant Neptunus en conjunct Pluto....

 

Nederland transits op 4 maart 2021


Hierboven de horoscoop van Nederland met eromheen de transits op de dag (4 maart 2021) van de 1e conjunctie van Saturnus met zichzelf, de 1e Saturnus terugkeer, die ik net online wilde zetten... en precies op dat moment (op 15 jan 2021) wordt bekend gemaakt dat Kabinet Rutte III is gevallen, dat Premier Rutte een persconferentie gaat geven (om 14.45) en vervolgens naar de Koning gaat om het ontslag in te dienen. Wat een synchroniciteit!

Hieronder nu de lijst van transits op een rij.


Astrologisch zien we een aantal opvallende transits in aantocht in de horoscoop van Nederland.


1. de Saturnus terugkeer in huis VIII: een cyclus wordt afgesloten.

In alles wat er zal gebeuren de komende tijden zullen er resonances zijn (en bestaan) met de financiële en sociale keuzes die gemaakt zijn 30 jaar geleden.


1990:
na de Grote Conjuncties van Saturnus, Uranus en Neptunus in Steenbok, viel De Muur tussen Oost- en West Europa, de Sovjet Unie viel uiteen en het Kapitalisme 'vierde' zijn overwinning: Thatcher (UK - I want my money back - wilde al uit Europa) en Reagan (VS) waren euforisch. De hemel kon vervolgens niet hoog genoeg zijn, het 'geld' stroomde alsof het niets was (om het voor nu kort te houden): het Wild Kapitalisme was geboren.


In Europa in het bijzonder verdween het vertrouwen in alles wat de naam 'socialisme of sociaal' droeg als bij toverslag onder de roes van de zgn overwinning. Allerlei soorten partijen ontstonden aan de rechter flank terwijl de linker flank verslonk. Zo ontstond een soort 'nieuw midden' dat zich in feite flink aan de rechte kant ging plaatsen van wat toen, in Nederland, D66 genoemd werd (een midden partij). Het is ook vanaf dan dat vele bedrijven naar China vertrokken omdat er daar geen milieu-regels waren, etc. etc. Tot aan 'Corona' werd er daar niets tegen gedaan ondanks de gigantische milieu en humane problemen (slavernij 'kreeg' een nieuw jasje). Natuurlijk is er tussen door 2001 geweest en 2008. De tijd - de geschiedenis - zal oordelen of dat niet te verwachten was.


Met de transits van Pluto over de bovengenoemde booggraden van de Steenbok conjuncties begonnen het gekrakeel en kwamen de ontgoochelingen. Blijft dus, 30 jaar later, opvallend kloppend dat we nu een langzame val van het kapitalisme meemaken (sinds 2008), vooral zichtbaar in de VS en in de VK (zie Brexit) die hun laatste strijd (mho) leveren als zijnde naties die symbool staan voor dat wild kapitalisme....


En wat betreft Nederland, ze deed aardig mee ondermeer als belastingparadijs, naast het feite dat Nederland grote bewondering heeft voor VS en VK, haar 'grote' vrienden. De transits van Neptunus betrekkend op de Pluto van Nederland: wellicht tijd om dat beeld te herzien.

2. Jupiter en Saturnus komen in huis VIII, resp. op 6 en 21 januari 2021
Huis VIII is ook het huis waarover Saturnus heerst (naast huis VII) en waar hij ook in te vinden is. Dit Huis gaat over diepe crisissen, over belastingen en gedeeld geld, ook het Groot Geld, de geheimen, etc..

En het is op het moment van dit schrijven (15 januari, 2 dagen na de nieuwe Maan) dat kabinet Rutte III gevallen is, en wel om een passend thema: de Toeslagenaffaire (onderzocht door een Kamercommissie), en zal vanaf nu tot aan de verkiezingen (17 maart) zich alleen bezighouden met de coronacrisis.


3. Jupiter verblijft 1 jaar in VIII, Saturnus 2,5 jaar

Deze transits veroorzaken, lijkt me, niet eens zo'n diepe crisis, want in de radix zien we dat Saturnus in VIII (spaargeld/bankzaken) driehoek Jupiter in Weegschaal in IV (huizen) staat en sextiel Uranus in Boogschutter in VI (werk): er is heel veel geld en die kan altijd wel ergens in geïnvesteerd worden (VIII), maar mogelijk wel op een heel andere manier dan de laatste 30 jaar.


4. t. Uranus in XI vierkant Saturnus in VIII

Zoals boven al gezegd, in de horoscoop van Nederland staan Saturnus en Uranus in constructief positief samenzijn (sextiel) en vormen a very nice Klein Driehoek met Jupiter (die de heerser is van Uranus in VI) wiens heerser in huis X staat (Venus Ram): bezit, spaargeld, investeringen, huizen, dienstensectoren, ondernemerschap.


In 2021 zal vooral de transit van Uranus door XI flink wat roet in het eten gooien, is mijn idee. Het komt drie maal vierkant radix Saturnus te staan, de eerste keer op 4 maart. Dat is net voor de verkiezingen.


5. t. Uranus tevens apex van een Yod met Jupiter en Uranus
En dit al sinds 2020.

Transitaire Uranus staat inconjunct Uranus in VI: de dienstensectoren (huis VI) sinds 2020 en de covid-19 pandemie, nu vitale beroepen genoemd; en staat ook inconjunct Jupiter in huis IV: de huizensectoren, het grondgebied waarop we wonen, en politiek gezien staat het voor de oppositie én is, als heer IV, gelieerd aan het Buitenland, Reizen en de Internationale Rechtspraak. Dit zijn zeer waarschijnlijk de sectoren die 'in beweging zullen komen' onder de Uranus-trillingen, dus plots en onverwacht / ongezien (want Uranus staat in Stier - vaste aarde) en defintief.


Transitaire Uranus in Stier vormt dus een Yod met Jupiter en Uranus (naast een vierkant met Saturnus): een nogal oncomfortabel stress factor voor Nederland vooral voor de democratische processen want Uranus loopt door huis XI. Het suggereert dat de aanstande verkiezingen niet over rozen zulen gaan, voor geen één van de partijen, ook niet die van de oppositie. Alle partijen zullen, lijkt het wel 'mee moeten bewegen' met collectieve omstandigheden (Uranus heer VIII).


De val van Kabinet Rutte III lijkt mij astrologisch eerder te vallen onder de Saturnus terugkeer, dan onder de Uranus transits (door XI als focusplanet van een Yod) welke meer 'onzichtbare onrust' van praktische orde veroorzaken, wellicht leidend naar een herziening van de organisatie van het democratisch bestel, maar vooral van de manier waarop we met elkaar omgaan.


Gezien wat we allen gelezen, gezien en gehoord hebben onder de covid-19 tijd, valt er heel wat te helen. Dit is mogelijk eerder 'werk aan de winkel' voor Jupiter die straks in Vissen komt (en over alle Vissen planeten wandelt in de horoscoop van Nederland).


6. t. Neptunus vierkant Neptunus in VI en conjunct Pluto
Veranderingen in de visie (huis IX) over de vitale beroepen: zorg, onderwijs, postbodes, politie, leger, etc. Door het vierkant is er zeker sprake van een grote onzichtbaarheid, vervaging van grenzen, van uitbuiting misschien zelfs. Of ziektes. Een soort uiteenvallen van het zorgsysteem?


De conjunctie van transitaire Neptunus op Pluto is ook interessant. Pluto heerst over het 5e huis, het huis waarin we het hart van het entertainment sector vinden, in al zijn vormen hoewel vooral in haar creatieve en sportieve vormen (maar zonder het competitive element), muziek, dichten en andere kunstvormen, tevens ook de vakanties, ontspanning, hobby's, gokken, spel en kinderen (er wordt zelfs van een babyboom gesproken). Gezien al deze sectoren, ook om de kinderen heen, andere trajecten hebben moeten volgen afgelopen jaar (2020), omdat ze gigantisch groot aantal mensen aantrekken, vele bewegingen en gereis vragen, losse feesten, etc. zijn hun activiteiten stop gezet en veel moeilijker weer op gang te brengen.


Neptunus is niet vernieuwend, echter Hij 'lost alles in het niets op', laat verdwijnen maar gaat ook over inspiratie, beelden en dromen, en als collectieve planeet van een gehele generatie, en bovendien in eigen teken (voor het eerst weer sinds sinds 1850) verwacht ik dat er bijzondere nieuwe vormen van Kunsten ontstaan, en/of heel andere manier om deze tot uitdrukking te brengen, andere manier van samenwerken. Wellicht minder gebonden aan het groot geld....

We zullen zien.

Beatrice Boucher
15 januari 2021

 

Noten achteraf:
20 maart: verkiezingen bracht een zeer wijd spectrum aan partij, en toch overwegend rechts van het midden tot aan radicaal rechts. Niet perse de partijen die bekend staan om sociale problemen op te lossen op democratische wijze.

21 maart: in Buitenhof luisterde ik naar twee zeer interessante interviews die interessante informatieve gesprekken brachten (wat zeldzaam is geworden) en dus inzicht. Een dame,  Floor Milikowski, journalist en sociaal geograaf, sprak over mensen die, ondermeer in de achtergestelde delen van het land, radicaal rechts hebben gestemd, de politiek cq bedrijfsleven vewijten alltijd maar alleen 'de zee kijken' (Vissen op IX in de horoscoop van Nederland werd mij plots duidelijk!) en alleen 'investeren in winners' (in de jaren '80 op advies van Shell). Deze dame had een speciale studie gemaakt van Emmen. Ze noemde het begrijpelijker te vinden dat sommige partijen hun programma niet willen latend oorberekenen omdat er altijd in geldwinst wordt gekeken en niet in toekomstperspectief op menselijk niveau. Dit is natuurljik die Steenbok Mars en Saturnus in Waterman in VIII....Interview heer Tjeenk Willink over hoe nu met de formatie én Nederland in het algemeen. Willing zegt dat Nederland's zelfbeeld, dat 'we alles zo goed hebben geregeld' toe is aan een goed onder de loep te worden genomen, want alle problemen die naar boven kwamen door de pandemie, lieten juist zien dat het niet zo is; als je niet investeert in de mensen die het werk moeten doen....(ook Huis VI en Vissen denk ik)....
Ineens besefte ik hoe de transit van Neptunus op de Vissen stellium mogelijk zou kunnen gaan werken, en ook Transit Uranus door XI (de 2e kamer).

De verkenners waren al begonnen en toen kwam de 'photo' die alles gaat/ging veranderen. Ze moeten stoppen en 2 nieuwe verkenners worden benoemd. Maar eerst het debat.

31 maart - 13u35: de nieuwe 2e kamer is geinstalleerd. Omdat Rutte III demissionaire is, wordt Rutte ook beëdigt tezamen met alle nieuwe 2e kamer leden. Vele nieuwe partijen en mensen (duidelijk t.Uranus door huis XI). Het debat wordt verplaatst naar 1 april omdat er eerst onderhandeld moet worden over de stukken, etc. Het wordt een zeer ontluisterende middag. Nieuwe verkiezingen lijken dichterbij te komen. Niemand weet wat er moet gebeuren, omdat deze situatie zich nooit heeft voorgedaan (T. Neptunus op Pluto? - exact op 1 april, hoewel een orb van 10 graad -een paar jaren dus - gebruikt wordt).

Hieronder de horoscoop van de installatie van de nieuwe 2e kamer - de Maan in Schorpioen deel van een T.vierkant met Saturnus en Uranus, de twee planeten die zo belangrijk zijn op dit moment mundaan gezien, en dus ook voor Nederland (zie hierboven) worden geactiveerd door deze Maan.

Installatie 2de Kamer 31 maart 2021

 

7 april: nieuwe voorzitter 2e kamer benoemd en deheer T. Willink wordt als nieuwe verkenner gekozen.

8-9 april: Willinck heeft heel veel ervaringen met moeilijke formaties (lijkt het symbool te zijn van de 'oude wijze man'). Hij begint met de kleine partijen en eindigt met de vvd op. Als persoonlijk noot: opvallend hoe sommige leden van de nieuwe 2e kamer zich presenteren, en public eisen stellen, piketpalen uitzetten, etc.

Hoeveel partijen ook alweer? 15? Past bij t. Uranus door XI in de horoscoop van Nederland.

 

Nog iets over transitaire Mars
Op 9 april is Mars in de Tweelingen de heerser van de vier (transitaire) planeten in Ram (Zon, Venus, Mercurius, Chiron) en ook exact vierkant Neptunus in Vissen. En dus ook vierkant de planeten in IX in de horoscoop van Nederland: op 9 april exact vierkant Pluto (heer V), dan exact vierkant Mercurius op 12-13 april (heer XII en III) en dan komt de Zon op 15 april (heer II). Deze planeten heersen over, in volgorde: het 'spel en drama', 'interne vijanden en angsten'; journalisme en het news, en we eindigen met de normen en de waarden.

Het traject van deze Mars in Tweelingen eindigt met een driehoek naar het MC in Waterman (in VIII) op 20-21 april, voordat hij in de Kreeft komt, dan over de Ascendant en de Noordknoop. Wellicht dat tegen die tijd meer duidelijkheid komt over de richting van Nederland: meer Kreeft?

zie hier:

Horoscoop Nederland transits 9 april 2021


Het is intussen 13 juni 2021 - t. Mars in Leeuw inconjunct t. Jupiter in Vissen; t. Zon loopt door XII en Venus door I

Zoals te verwachten in de maand van de Tweelingen domineren commerciële bezigheden het nieuws, en 'iedereen' wil intussen een prik. Met de verschijning van het gele boekje werd ik me ineens ervan bewust dat mensen eigenljk geen moeite hebben met vaccinaties als het gaat om op vakantie gaan naar verweg exotische landen.

Een andere opvallende zaak is dat het steeds moeilijker wordt om aan basis materialen te komen voor de bouw, en dat deze steeds duurder worden: Uranus in Stier: 'het is op, jongens!' maar niemand ziet het. Verder lijken de meeste europese landen langzaam maar zeker meer open te gaan want toerisme = economie... het voetbal begint weer...met alle risico van dien wellicht, want was het niet zo begonnen?

Hoe dan ook, het belangrijkste in dit stuk is Nederland, en Nederland heeft nog steeds geen regering, en staat het CDA voor de zoveelste keer negatief in het nieuws.

Wordt vervolgd. .