béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      links
2020
nieuwe en volle manen
astrologisch bekeken

Om onderstaande teksten te begrijpen heb je enige astrologische kennis nodig. De horoscopen van Nieuwe en Volle Manen worden voor Amsterdam berekend en collectief geïnterpreteerd - voor individuele invloeden kijk je naar plaatsing in huizen en aspecten met horoscoop factoren -

CURRENT MOON
Volle Maan
 
 

Nieuwe Maan 10 januari 2020

Het teken van de nieuwe maan is de energie die elke nieuwe maancyclus initieert. Waterman - broederschap


Met deze nieuwe Maan in Waterman komt eindelijk meer lucht in de wereldse affaires.
Met de nieuwe Maan inconjunct de Noordknoop in Kreeft, Venus conjunct Neptunus in Vissen (heer Uranus) en Mercurius in Waterman (op z'n helderste dus): mogelijk dat onze gedachten zich meer richten op de menselijke dimensie: the brotherhood of men.


Uranus, die vanuit zijn positie in de 'aardste' der aardse teken aan het werk is, veroorzaakt vast een wake-up call (vierkant). Het zou mooi zijn als we het begin (nieuwe maan) zaggen van een echte doorbraak in de manier waarop we bezit en geld verdelen, en met de aarde en zijn inwoners omgaan.

Het zou eigenlijk een zeer goed moment kunnen zijn om vooral en alleen aandacht te geven aan de basiseconomie; om de aannames van de "1%" ter discussie te stellen, en echt actief werk te maken van al dat gepraat (sextiel Chiron in Ram).


Het vierkant in de vaste tekens is een moeilijk gevecht, toch een die resultaat kan brengen. Is het overigens niet opvallend dat Davos eindigt met deze nieuwe Maan; dat de situatie in Australië ons steeds duiderlijker toont wat klimaat verandering betekent. Dat we niets voorstellen tegenover de kracht van de natuur.
Gaan we eindelijk een keerpunt zien?


 

 

 

Horoscoop Volle Maan 10 januari 2020

In de dagen rond volle maan komt tot wasdom wat met nieuwe maan een aanvang nam. Het zijn dagen waar velen over de hele wereld samen zich met elkaar verbinden om over de energie van het zonteken te mediteren.
Steenbok - wat is het plan?

 

Opvallende kosmische patronen rond deze Volle Maan:

- Uranus die sinds 11 augustus 2019 retrograde was, gaat op 11 januari weer direct,
- Jupiter heeft net een driehoek gemaakt met deze Uranus,
- de Saturnus/Pluto conjunctie (de enige) wordt exact op 12 januari. Daarmee komen opgebouwde spanningsvelden tot een climax, alle collectieve, maatschappelijke en politieke machtsconflicten omvattend van afgelopen jaren twee-drie jaren, welke de komende jaren hun effect zullen hebben,
- de conjuncties van Zon en Mercurius met Saturnus en Pluto, op 12 en 13 januari, zullen de komende dagen als aanjagers fungeren, het effect van de conjunctie verlengen en verspreiden,

- de verduisterde maan in Kreeft kan effect hebben op een collectieve behoefte om gewoontes los te laten,


Meer in het algemeen gaat deze volle maan over de tegenstelling tussen volk en machthebbers en over de bewustzijnsprocessen die uit deze tegenstelling ontstaan. Waar de macht resoneert met een patriarchale conservatieve dominantie, zal de crisis groter zijn (vanwege de conjunctie tussen Saturnus en Pluto) dan waar men de dynamiek gebruikt om een betere wereld te bouwen - en zeker nu de Maan een driehoek ontvangt van Neptunus in Vissen -emotionele compassie.


Al dit met het oog op de ingressen van Jupiter en Saturnus in Waterman en hun conjunctie in dat teken op 21 december. Al voelbaar als een diep verlangen naar lucht en helder denken. Maar zover is het niet; in het nu een zeer diepgaande crisis m.b.t. tot alle Steenbok zaken (zo vaak besproken de laatste tijden). En we weten dat crisissen kansen zijn. Ze dwingen ons om vanuit een hoger collectief niveau van bewustzijn te leren kijken....ter inspiratie kwam toevallig deze wijze astrologische woorden die tegen - ter overdenking.

 

Janus

 

'The transpersonal way is that path on which karma is transmutated into dharma: the inertia of the individual's past is used to fulfill a need of humanity. Along that way, crises serve to challenge the individual to stop acting as a creature of the past and to become a creator of the future — or rather, to become a focusing agent through whom humanity (or the Soul Field) is able to fulfill a particular, limited purpose.

Uranus, Neptune, and Pluto symbolize three steps or stages on the transpersonal way:


- some kind of crisis that reveals the inability of a strictly humanistic or person-centered approach to "solve" one's problems (Uranus)

- the process of becoming objective to forces of the past which condition one's actions, feelings, and thoughts; of deconditioning and severance (Neptune)

- a process of complete catharsis and repolarization, that is, the formation and empowerment of a new set of images polarizing one's mind and life — and rebirth (Pluto).'


(Leyla RaŽl: 'The essential Rudhyar' onder punt 11)

 
de Aarde en de Maan

archief
dot 2019
dot 2018
dot 2017
dot 2016

dot 2015
dot 2014
dot 2013