home      béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      links


poort


astrologie voor verdergevorderden

line

introductie


Deze cursussen en workshops zijn geschikt voor verdergevorderden met een goede basiskennis van de astrologie, op zoek naar verdieping in een kleine groep. Deze kunnen alle afzonderlijk gevolgd worden.


lijn

de progressieve maanfases
- je levensritme -

line

introductie

start
3 dinsdagavonden

 

De ervaring van verandering is volgens de astroloog Dane Rudhyar een van de meest fundamentele van alle menselijke ervaringen, evenals de bewustwording dat alle ervaringen in de tijd cyclisch van aard zijn.

De progressieve Maancyclus is een cyclus die zich ontvouwt tussen twee conjuncties van de progressieve Zon en de progressieve Maan. De studie van de opeenvolging van de progressieve Maancycli geeft inzicht in je persoonlijke levensritme en in de timing van belangrijke groeifases waarin de beweging tussen verleden en toekomst, veiligheid en uitdaging de ontwikkeling van je potentieel als individu begeleiden.

Deze natuurlijke dans tussen je Zon en je Maan onthult de kracht van je levensritme; het levensthema dat binnen een progressieve Maancyclus de nadruk heeft. Door hiervan bewust te worden, krijg je inzicht in dat wat binnen je huidige (progressieve Maan-) cyclus essentieel is voor je, en dit helpt intuïtieve impulsen te volgen.


Programma:
We bespreken elkaar's progressieve Maanfases. We leggen de data van persoonlijke ervaringen die ons leven hebben bepaald langs de data van de verschillende progressieve Maanfases. Vervolgens bespreken we in hoeverre deze twee datareeksen met elkaar samenvallen om zo te leren inzien en begrijpen hoe de progressieve maanfases werken.

3 dinsdagavonden van 19.30-21.45 uur

Data:

nog onbekend.

Waar:
Arnhem, Parkstraat 110.


Cursusgeld:
nog onbekend.

Astrologe/docente:
Béatrice Boucher

Informatie en aanmelding: information@icaquarius.nl
lijn

de progressieve nieuwe maan
vóór de geboorte
- grondtoon van het leven -

lijn

introductie

2 dinsdagavonden

 

Deze workshop is een vervolg op de workshop 'Progressieve Maanfases' maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

De meeste geboortes vinden plaats als de Maancyclus al begonnen is. Omdat alle astrologische cycli geijkt zijn in hun nulpunt, gesymboliseerd door de conjunctie, is de Nieuwe Maan vr de geboorte onherroepelijk een betekenisvolle aanwijzing over de grondtoon van de levensrichting gedurende de eerste progressieve Maancyclus.

Net als alle astrologische gebeurtenissen die vóór de geboorte plaatsvinden, verwijst deze Nieuwe Maan naar het verleden. Hierbij kunnen we zowel denken aan het karma van de gereïncarneerde ziel als aan familiaire en collectieve voorgeschiedenis. Dit geheel is  dus van invloed op onze ontwikkeling in onze eerste levensjaren. Toch is deze invloed niet bij iedereen even sterk. Waarom is de vraag.


Programma:
We
gaan onderzoeken in hoeverre de timing van de Nieuwe Maan vóór de geboorte van invloed is op onze persoonlijke ontwikkeling gedurende de eerste progressieve Maancyclus.

2 dinsdagavonden van 19.30-21.45 uur

Data:

nog onbekend.

Waar
:
Arnhem, Parkstraat 110.

Cursusgeld:
nog onbekend.


Astrologe/docente:
Béatrice Boucher


Informatie en aanmelding:
information@icaquarius.nl

 


lijn

lessen en processen
in de horoscoop

introductie

start
8 donderdagavonden

 

Er zijn een aantal factoren in de horoscoop waarvan we pas bewust worden na confronterende levenservaringen. Die dwingen ons meestal bezig te gaan met existentiële vragen en met de betekenis van ons leven. In deze cursus gaan we ons specifiek richten op de ervaringen in de drie Waterhuizen, de strenge lessen van Saturnus en de processen die op gang worden gebracht door de transits van Uranus en Pluto.


Programma:

 • De Waterhuizen: het persoonlijke en collectieve onbewuste
 • Saturnus: lessen in wijsheid
 • In het licht van Uranus: evolutionaire schokken
 • In de duisternis van Pluto: transformatieprocessen


  8 donderdagavonden van 19.30-21.45 uur

  Data:

  nog onbekend.

  Waar:
  Arnhem, Parkstraat 110.


  Cursusgeld:
  nog onbekend.

  Astrologe/docente:
  Béatrice Boucher

  Informatie en aanmelding: information@icaquarius.nl


  Nodig: American Ephemeris for the 21st Century at Midnight van Michelsen; The New American Ephemeris for the 20th Century at Midnight ook van Rique Pottenger & Neil F. Michelsen.


   


  lijn

  relaties en levenspad
  lijn

  introductie

  8 donderdagavonden


  De psycholoog Carl Jung heeft het projectiemechanisme beschreven als een van de wetten van onze psyche, die in werking treedt zodra we relaties aangaan, met name liefdesrelaties. Volgens hem zijn we pas in staat om een echte relatie aan te gaan, oftewel om de ander te ontmoeten en te zien zoals hij/zij is (en niet zoals we zouden willen dat hij/zij is), zodra we bewust worden van deze projecties en verlangens.

  De astrologie is bij uitstek een middel dat ons daarover kan informeren. Ze geeft informatie over onze behoeftes en verlangens in onze onmoeting en confrontatie met de ander. Deze informatie is vooral interessant omdat die losstaat van onze normen en waarden, aangeleerd of gewenst: planeten hebben geen moraal. In die zin is de astrologie een heldere inzichtgever in onze projecties. Verliefdheden, vriendschappen en partnerschappen: we hebben ze nodig en ze kunnen ons ook helpen bewuster en vrijer te worden.

  De Maansknopen en het Gelukspunt wijzen ons de weg op een andere manier: ze geven informatie over ons levenspad.


  Programma
  :

 • Intieme relaties:
       Venus en Mars
       De Maan
       5e en 7e huis


 • Levenspad:
       De Maansknopen
       Het Gelukspunt


 • 8 donderdagavonden van 19.30-21.45 uur

  Data:

  nog onbekend.

  Waar:
  Arnhem, Parkstraat 110.


  Cursusgeld:
  nog onbekend.

  Astrologe/docente:
  Béatrice Boucher

  Informatie en aanmelding: information@icaquarius.nl


  lijn

  introductie