home      béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      linksesoterische astrologie


5-daagse esoterische astrologie
lijn

introductie

start zaterdag 7 oktober 2017


Kan de horoscoop bestudeerd worden vanuit het standpunt van de ziel? Een vraag die aanzet tot dieper nadenken over de energieën waarmee we werken als astroloog.

 

Het boek Esoterische Astrologie van Alice Bailey is deel van de Verhandeling over de 7 Stralen waarin verschillende aspecten van het bewustzijn worden belicht vanuit de relatie tussen ziel en persoonlijkheid. Er worden hypotheses gepresenteerd die de moeite waard zijn voor de astroloog die de relatie tussen kosmos en de cyclische ontwikkeling van bewustzijn beter wil begrijpen, en bereid is te experimenteren met een andere manier van kijken.

 

Deze intensieve cursus is bedoeld als inspiratiebron ter verdieping van de persoonlijke ontwikkeling, visie en inzichten in de zielsgerichte benadering van leven, mens en kosmos, en is ook een goede voorbereiding op verdere studie. Een vervolg in een studiegroep behoort ook tot de mogelijkheid.

 

Doel
Om de esoterische benadering te begrijpen is het essentieel om eerst te weten vanuit welke perspectief we moeten kijken. We zullen een aantal principes uit de Oude Wijsheid bespreken die fundamenteel zijn, niet alleen voor de zielsgerichte interpretatie van een horoscoop maar ook voor een dieper begrip van de energieŽn waarmee we werken als astrologen.

 

dot

Programma
Dag 1 en 2 zijn gewijd aan de psychologie van de ziel zoals deze wordt omschreven in de leringen van de Oude Wijsheid. De Zeven Stralen die de verbinding vormen tussen esoterische psychologie en astrologie worden uitgebreid behandeld. Daarnaast zullen we een start maken met een verkenningsonderzoek van de eigen stralenkaart. De andere dagen zijn gewijd aan de esoterische astrologie.

 

Het programma is open voor alle astrologen en studenten van de astrologie met een zeer goede basiskennis van de astrologie en met interesse voor de esoterische astrologie.

 

dot

data:
5 zaterdagen van 9.45-16.15 uur.
7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 2 december 2017.

kosten:
475 euro incl. kopiemateriaal en horoscopen, en koffie/thee (excl. lunch).

locatie:
De Kraaybeekerhof in Driebergen; goed bereikbaar met auto en ov.

noot: in geval er niet genoeg aanmeldingen zijn (minimaal 10) om de cursus in Driebergen te kunnen houden, wordt de masterclass in Arnhem gegeven (4 a 6 mensen).

docent:
Béatrice Boucher, D.F.Astrol.S

aanmelding en informatie: information@icaquarius.nl
T. (026) 443 7852 (je kan ook eerst een e-mail sturen om een telefonisch afspraak te maken)

programma en inschrijfformulier

dot