home      béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      linksesoterische astrologie


masterclass esoterische astrologie
lijn

introductie

5 dagen


Het is, denk ik, een open deur om te zeggen dat de esoterische astrologie van Bailey ons uitdaagt om op een heel andere manier te kijken naar het leven, naar onze ervaringen en vooral ook naar de astrologie. Er worden nieuwe dimensies geÔntroduceerd die niet altijd eenvoudig zijn te integreren in ons normale denkpatroon.


Deze 5 dagen zijn zo opgebouwd dat ze een diepgaande kennismaking met deze materie vormen, bedoeld om je een helikopterview te geven van een (intussen) steeds meer voorkomende vorm van astrologie: de zielsgerichte astrologie. Een astrologie waarin kosmische energieŽn worden bestudeerd vanuit hun invloeden op het zielsbewustzijn, en de relatie tussen persoonlijkheid en hoger zelf wordt belicht vanuit het perspectief van de ziel.


Het doel van deze cursus is om deze benadering te gaan begrijpen, een andere taal te leren, om te weten vanuit welk perspectief we moeten en kunnen kijken om ons deze materie eigen te maken.


Voor wie
Voor alle studenten in de astrologie en astrologen met interesse voor de esoterische astrologie. Deze cursus is bedoeld als inspiratiebron ter verdieping van je persoonlijke ontwikkeling, visie en inzicht in de energieŽn waarmee we werken als astrologen. Het geeft je een goede basis voor een verdere zelfstudie, en vormt ook een opstap naar de studiegroep esoterische astrologie die in Arnhem (of elders) zal plaatsvinden.

 

dot

Programma
Dag 1 en 2 zijn gewijd aan de psychologie van de ziel zoals deze wordt omschreven in de leringen van de Oude Wijsheid. De zeven stralen die de verbinding vormen tussen esoterische psychologie en astrologie worden uitgebreid behandeld. Daarnaast zullen we een start maken met een verkenningsonderzoek van de eigen stralenkaart. De andere 3 dagen zijn gewijd aan de esoterische astrologie.

 

dot

data, kosten en locatie: nog onbekend.
het streven is begin 2019 te starten (update september 2018: door familieomstandigheden wellicht later dan begin 2019).

docent:
Béatrice Boucher, D.F.Astrol.S
Op deze site vind je meerdere artikelen over de esoterische astrologie en wat meer over mijzelf.


informatie:
information@icaquarius.nl

Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden, stuur een e-mail

 


Walnoot

dot