home      béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      linksesoterische astrologie


4-daagse esoterische astrologie
lijn

introductie

herfstcursus start 19 oktober
4 zaterdagen van 10.15-16.15 uur


Het is, denk ik, een open deur om te zeggen dat de esoterische astrologie van Bailey ons uitdaagt om op een heel andere manier te kijken naar het leven, naar onze ervaringen en vooral ook naar de astrologie. Er worden nieuwe dimensies geÔntroduceerd die niet altijd eenvoudig zijn te integreren in ons normaal denkpatroon.


Deze 4 dagen zijn zo opgebouwd dat ze een diepgaande kennismaking met deze materie vormen, bedoeld om je een helikopterview te geven van een (intussen) steeds meer voorkomende vorm van astrologie: de zielsgerichte astrologie. Een astrologie waarin kosmische energieŽn worden bestudeerd vanuit hun invloeden op het (bouwen aan) zielsbewustzijn, en de relatie tussen persoonlijkheid en hoger zelf wordt belicht vanuit het perspectief van de ziel, met als doel bewust te werken aan het bouwen van een brug (de antahkarana of regenboogbrug) tussen persoonlijkheid en ziel.


Het doel van deze cursus is om deze esoterische benadering te gaan begrijpen, om een andere taal en nieuwe verbindingen te leren, om te weten vanuit welk perspectief we moeten en kunnen kijken om ons deze materie verder eigen te kunnen maken.


Voor wie
Voor alle studenten in de astrologie en astrologen met interesse voor de esoterische astrologie. Dit is een belangrijke voorwaarde om de 4-daagse te volgen. Deze cursus is bedoeld als inspiratiebron ter verdieping van je persoonlijke ontwikkeling, visie en inzicht in de energieŽn waarmee we werken als astrologen.
Het geeft je een goede basis voor een verdere zelfstudie, en vormt ook een opstap naar de studiegroep esoterische astrologie die in Arnhem (of elders) zal plaatsvinden bij genoeg belangstelling.

 

dot

Programma
Dag 1 en 2 zijn gewijd aan de psychologie van de ziel zoals deze wordt omschreven in de leringen van de Oude Wijsheid. De zeven stralen die de verbinding vormen tussen esoterische psychologie en de esoterische astrologie worden uitgebreid behandeld. We eindigen met een eerste verkenningsonderzoek van de eigen stralenkaart. De andere dagen zijn gewijd aan de esoterische astrologie. Dag 2, 3 en 4 hebben een praktijkgedeelte.

 

dot

data herfstcursus: 19 oktober, 2, 16 en 30 november 2019
locatie: Parkstraat 110, Arnhem. Er kunnen max. 6 mensen meedoen en de cursus gaat door bij 4 aanmeldingen.
kosten: 395 euro incl. btw; horoscopen en hand-outs inbegrepen. Koffie/thee/lekkers (excl lunch).

docent:
Béatrice Boucher, D.F.Astrol.S
Op deze site vindt je meerdere artikelen over de esoterische astrologie en wat meer informatie over mij.


Meer informatie en aanmelding:
flyer
informatie over het programma

inschrijfformulier

information@icaquarius.nl

T. 026 4437852

 

dot