home       lezingen & workshops         artikelen         links
bar


>
Astrocafe Arnhem


Zeven keer per jaar op de vrijdagavond en een keer op de zondagmiddag, één workshop door een professionele astroloog. Inloop vanaf 19 uur in 't Huukske in Lombok. We starten om 19.30 uur. Je moet aan het einde van de gang zijn bij de linkerdeur. Iedereen met interesse in de astrologie is van harte welkom!15 februari 2019

Horoscoopduiding als rechtbankdrama: planeten als advocaten, als getuigen, als rechters?
workshop door Martien Hermes


Om een horoscoop te kunnen duiden gebruiken we vaak hulpmiddelen die ons duidelijk maken wat we precies zien in een horoscoopfactor: wat is/doet een planeet, een teken, een huis, aspecten?

Tegenwoordig zijn we bijvoorbeeld gewend de horoscoop te zien als een model van de psyche. 'Psychische energie' is dan het hulpmiddel waarmee we begrijpen wat de horoscoop ons laat zien. Er zijn meerdere van dergelijke beeldvormende hulpmiddelen: het metafysische paradigma, het evolutionaire, het klassieke, etc.

In de Griekse astrologie werd voor die beeldvorming juridische terminologie gebruikt. Die beschrijft welke rollen de planeten vervullen in de duiding. De ene planeet dient een verzoek in (planeet in teken/huis), een andere planeet is de advocaat voor dat verzoek (dispositor), weer een andere planeet getuigt voor of tegen (aspecten). Zo verbeeldt de horoscoopduiding een soort rechtbankdrama. Erg verhelderend voor de beeldvorming van de uiteenlopende planeetrollen.

In zijn lezing zal Martien deze juridische metafoor toelichten en vervolgens onderzoeken met de deelnemers.Martien Hermes astroloogMartien Hermes (
22-3-1959 – Goirle – 10:56:22, Ascendant Kreeft) houdt zich sinds 1994 intensief bezig met het onderzoek naar klassiek astrologische bronnen en geef regelmatig lezingen en workshops over de inzichten die hieruit voortvloeien. Hij schreef (2015) ‘Bewegen en Bewogen worden. De terugkeer van het Lot in de Astrologie’.

Martien geeft consulten, cursussen, lezingen en workshops over klassieke astrologie in Nederland, België Duitsland en zelfs Frankrijk. Hij verzorgt de module Astrologie als Platoons-Hermetisch-Jungiaans practicum aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.
zijn website: www.martienhermes.com

 

waar: Mauritsstraat 22, 6812 BS Arnhem, 't Huukske.
kosten: 22 euro, na aanmelding via astrocafé over te maken op NL17INGB0003290439 t.n.v. B.M. Boucher o.v.v. 'AcA - 15 februari'. Je reservering is definitief na overmaking van de 22 euro op rekening. Restitutie bij annulering: tot 20 januari 2019, 19 euro; tussen 20 januari en 3 februari, 15 euro; daarna geen restitutie.

Mocht je vrij laat beslissen om toch mee te doen, check eerst of er nog plaats is want er kunnen maximaal 20 mensen meedoen. Bel/app (06-15251848). Je kan dan contant betalen ter plekke.

programma
19 uur inloop met koffie en thee
19.30-20.30 eerste deel van de workshop
20.30-21.00: pauze
21-22 uur tweede deel van de workshop


workshops to come

- 22 maart - Nine Star Ki Astrologie - Gerrie Dimmendaal
- 19 april - Uurhoeken - Liz Hathway
- zondagmiddag 19 mei - nog een verrassing

Astrocafe Arnhem